Trein negeert rood licht: verkeer verstoord tussen Boom en Puurs

Het treinverkeer tussen Boom en Puurs was een tijdlang verstoord. Dat was het gevolg van een treinbestuurder die een rood licht negeerde. De reizigers op de trein konden zonder probleem de trein verlaten in het station van Puurs. De treinbestuurder werd vervangen door een collega.

Zondagmiddag rond 12 uur 25 heeft een trein een rood licht genegeerd op de lijn tussen Puurs-Roosendaal aan het station van Puurs. De trein moest blijven stilstaan en daardoor raakte het treinverkeer tussen Boom en Puurs verstoord.

Op de trein zaten een twintigtal reizigers. Zij konden zonder problemen de trein verlaten in het station van Puurs. Er werden ook pendelbussen ingelegd tussen Boom en Puurs, zolang er geen treinverkeer mogelijk was. De treinbestuurder die door het rood reed, werd vervangen door een collega.

85 incidenten

In 2019 waren er zo’n 1,3 miljoen treinritten. Daarbij waren er 85 incidenten waarbij een treinbestuurder een rood licht negeerde.

Meest gelezen