AFP or licensors

30 leden van OKRA Zeveneken besmet met corona na etentje

In Lochristi zijn 30 leden van ouderenvereniging OKRA besmet met corona na een etentje. Nadat twee aanwezige eters positief hadden getest op covid, moest het hele gezelschap getest worden. Van de 45 gasten bleken er bijna 30 besmet. 7 mensen liggen intussen in het ziekenhuis. "We hebben alle regels strikt gevolgd", zegt medevoorzitter Marcel De Zutter 

Twee weken geleden organiseerde de OKRA-afdeling van Zeveneken, bij Lochristi,  een etentje in een restaurant in Lokeren. 45 leden van de vereniging waren erbij. Twee genodigden waren er besmet met corona, bleek later. Meteen zijn ook alle andere mensen getest. 30 OKRA-leden bleken besmet, intussen liggen 7 mensen in het het ziekenhuis met corona. 

Volgens enkele kranten zouden de 2 personen het resultaat van een coronatest niet afgewacht hebben en zouden ze niet in quarantaine gebleven zijn zoals het hoort. Ze zouden zo dus anderen aangestoken kunnen hebben. Medevoorzitter Marcel De Zutter kan die versie van het verhaal niet bevestigen, maar hij is wel verbaasd dat er zoveel besmettingen gebeurd zijn, ondanks het nauwgezet naleven van de coronamaatregelen. 

Veiligheidsmaatregelen maat voor niets?

"Alles is verlopen volgens de regels die toen van kracht waren", getuigt De Zutter. "Gasten kwamen binnen met mondmasker en pas aan tafel ging dat af. Als iemand naar het toilet moest, moest het mondmasker opnieuw op. Ook al het personeel droeg een mondmasker. We begrijpen het niet."

Omdat de coronacijfers maar bleven stijgen en de verstrenging van de regels al in de lucht hing, heeft de  organisatie ook nog op voorhand gebeld naar het restaurant om te vragen of alles wel kon doorgaan. Maar ook daar kregen ze groen licht.

Mijn vrouw en ik en de twee mensen recht tegenover ons zijn negatief en de andere vier gasten aan tafel hebben positief getest.

medevoorzitter Marcel De Zutter

Marcel De Zutter zit alleszins verveeld met de hele zaak: "Wij worden daarop aangekeken nu, maar we zitten zelf met de handen in het haar. We hebben alle regels gevolgd en toch zo veel besmettingen. We krijgen er kop noch staart aan. Ik zat zelf met mijn vrouw en zes andere gasten aan een tafel. Mijn vrouw en ik en de twee mensen recht tegenover ons zijn negatief en de andere vier gasten hebben positief getest. Ik begrijp het ook niet." 

De balans is alleszins zwaar. Bijna 30 leden besmet en 7 onder hen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Voorlopig is nog niemand op de intensieve zorg beland.

Meest gelezen