Vzw De Hoop

Zottegemse vzw zoekt vrijwilligers voor De Warmste Week: "Help een droom uitkomen"

Vzw De Hoop uit Zottegem is een ontmoetingsplek voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Die mensen hebben een beperking door bijvoorbeeld een ongeval of een hersenbloeding. De vzw wil met De Warmste Week-actie "#Ilovekicks" hun cliënten nog eens een echte kick geven: "Sommigen willen racen met een snelle wagen of een death ride doen."

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel hebben het vaak moeilijk, sommigen kunnen bijvoorbeeld hun job niet meer uitoefenen. Door mensen in dergelijke situaties met elkaar in contact te brengen, help je hen uit een bepaald isolement. Maar bovenal wil vzw De Hoop hen een toekomstperspectief en een doel geven: "We bekijken met die mensen wat hun mogelijkheden zijn in hun nieuwe leven", zegt Koen Browaeys van de vzw.

Die mensen hadden een gewoon leven, van de een op de andere dag verandert dat. Wij willen hen een kick bezorgen

Koen Browaeys van vzw De Hoop

#Ilovekicks

De vzw lanceert in het kader van De Warmste week een oproep: '#Ilovekicks'. "Veel mensen hier bij ons hadden dromen in hun gewone leven. Maar door hun beperking zijn die dromen niet meer zo gemakkelijk te doen uitkomen", legt Browaeys uit. "We hebben een aantal cliënten die graag eens op een circuit zouden willen racen in een race-auto. Er is hier ook iemand die graag eens een death ride zou willen meemaken of vliegen in een sportvliegtuig."

Nog eens een keer adrenaline door hun lijf voelen razen, dat is waar ze naar uitkijken
Koen Browaeys van vzw De Hoop

De vzw hoopt met de oproep mensen te vinden die die dromen helpen uitkomen. En het geeft een perspectief aan de cliënten. "Als ze hun dromen eens kunnen beleven, dan geeft hen dat een lichtpuntje. Nog eens een keer de adrenaline door hun lijf voelen jagen, dat is waar ze naar uitkijken."

Mensen die willen helpen kunnen terecht op de website van De Warmste Week.

Meest gelezen