Drive-in testcentrum voor corona in Tervuren

Er komt een drive-in testcentrum vlakbij het Afrikamuseum in Tervuren. Inwoners van Tervuren, Overijse, Hoeilaart, Wezembeek-Oppem, Kraainem en Zaventem zullen er zich kunnen laten testen op corona. En dat kan dus terwijl je in je wagen zit. 

Het bestaande testcentrum voor corona in Wezembeek-Oppem heeft de limiet van zijn capaciteit bereikt.  Daarom gaat op donderdag 12 november in Tervuren, vlakbij het Afrikamuseum, een nieuw drive-in testcentrum open. Dat zal toegankelijk zijn voor de inwoners van de Druivenstreek, maar ook voor mensen uit Kraainem, Wezembeek-Oppem en Zaventem. 

Nieuwe piek

"We verwachten tegen midden november een nieuwe piek van mensen die zich aanbieden voor een coronatest", zegt dokter Dirk Devroey. "Daarom willen we nu al voorbereid zijn. Het testcentrum zal komen op het terrein van het voormalige kantoor van de FOD Financiën, in de buurt van het Afrikamuseum. Het zal een drive-in worden; je zal dus niet uit je auto moeten stappen. Dat heeft als grote voordeel dat er niet telkens een wachtzaal of kabinet moet ontsmet worden", duidt Dirk Devroey. "Per dag zouden tussen de 300 en 400 testen kunnen gebeuren. We zoeken nu volop  naar personeel om het centrum te bemannen."

Meest gelezen