Radio 2

Geluidsschermen langs de ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem nog maar net geplaatst en al beklad met graffiti

Verschillende geluidsschermen die nog maar net gezet zijn langs de ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem zijn nu al beklad met graffiti. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de politie verwittigd en gaat een klacht indienen.

Langs de Brusselse ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem is het Agentschap Wegen en Verkeer in augustus gestart met het plaatsen van een kilometerslange geluidsmuur. De werken zijn nog volop bezig en toch is er al een groot deel beklad met graffiti, zelfs schermen die nog niet werden geplaatst. De politie gaat meer patrouilleren in die zone.

Soms gebeurt het dat de muren binnen de 24 uur of zelfs de nacht na de plaatsing al onmiddellijk beklad zijn. 

Burgemeester Frédéric Petit (LB-Union) van Wezembeek-Oppem

Ook de Kraainemse burgemeester Bertrand Waucquez (Kaainem-Unie) vindt het een lastige situatie: "De lawaaimuren zijn uiteraard absorberend, er zitten overal gaatjes in die het geluid absorberen. Het wordt een heel moeilijke klus om die te gaan kuisen. Dat gaan we dus nog moeten bekijken, al is het ook geen optie om alles te houden zoals het is. In deze coronatijden zijn de politiemiddelen beperkt. Het inzetten van camera's is eventueel een optie, maar dat moet nog verder worden besproken."

8 kilometer nieuwe geluidsmuur

De geluidsmuur langs de ring in Wezembeek-Oppem en Kraainem zal in totaal een lengte hebben van acht kilometer. Wegen en Verkeer zal de oude schermen vervangen en schermen plaatsen op nieuwe locaties. De schermen waren dringend aan vernieuwing toe, ze hielden nog amper het geluid van het voorbijrazende verkeer tegen. Dit zorgde voor heel wat geluidsoverlast bij de omliggende wijken.

Meest gelezen