Radio 2

Gemeente Lennik schrapt alle activiteiten, ook voor kinderen

De gemeentebestuur van Lennik wacht niet op het overleg van de burgemeesters en gouverneur morgen. Zij nemen nu al strengere maatregelen in de gemeente. Zo worden alle vrijetijdsactiviteiten geschrapt. Ook voor kinderen onder twaalf jaar.  

"Alle leden van de veiligheidscel waren het er unaniem over eens dat we nu al bijkomende maatregelen moeten nemen." Dat zegt de burgemeester van Lennik Irina De Knop (Open VLD). "De afgelopen week hebben we hier meer dan tien coronabesmettingen per dag gehad. Daardoor zitten we nu al aan meer dan 95 besmettingen tijdens de afgelopen zeven dagen op een bevolking van 9.000 inwoners. Als je dat weet, moet je actie ondernemen."

We gaan voor duidelijkheid. Daarom worden alle sportwedstrijden, trainingen, en jeugdwerk stopgezet tot 19 november

Hoewel er nu al federale en Vlaamse maatregelen zijn, en morgen mogelijk specifiek voor Vlaams-Brabant, wil De Knop niet langer wachten. "We gaan voor duidelijkheid. Daarom worden alle sportwedstrijden, trainingen, en jeugdwerk stopgezet tot 19 november. Ook de scouts, chiro en KLJ moeten even de deuren sluiten. Die maatregelen, daar word ik niet warm van. Maar dit is wat we moeten en kunnen doen om het tij te keren in Lennik." Afhaal van versnaperingen of drankjes om de clubkas te spijzen, is wel nog toegelaten voegt ze toe. 

Ook het onderwijs zou volgens De Knop net als in Wallonië de deuren moeten sluiten. "We moeten nu echt alles op alles zetten, zodat het virus zich niet verder kan verspreiden," stelt de burgemeester. 

Meest gelezen