Huisartsen van Geneeskunde voor het Volk protesteren in ondergoed: "Regering laat ons in de kou staan"

In Hoboken hebben huisartsen van Geneeskunde voor het Volk aan hun groepspraktijk aan de Commandant Weynsstraat vanmiddag een protestactie gehouden om meer steun te vragen voor het personeel in de zorg. De dokters vinden dat de overheid de artsen, verpleegkundigen en het zorgpersoneel tijdens deze coronacrisis in de kou laat staan en hen onvoldoende steunt. Daarom voerden zij ook symbolisch actie in hun ondergoed. 

"Er kan heel wat gebeuren om ons werk te verlichten. Minder administratie om maar één voorbeeld te noemen", zegt Lise Vandecasteele, huisarts bij Geneeskunde voor het Volk en parlementslid voor PVDA.  "Die swingt de pan uit.  We hebben wel 100 verschillende soorten attesten: quarantaineattesten, ziekteattesten, attesten voor school, attesten specifiek voor werkgevers die zelf extra formulieren verzinnen, attesten waarin we verklaren dat je negatief getest bent ... We zijn voortdurend bezig met die attesten, waardoor we niet meer aan de zorg zelf toekomen."

"We hopen dan ook op bijstand. Quarantaineattesten, bijvoorbeeld, kunnen zonder problemen door andere instanties uitgeschreven worden. Dat kan op korte termijn al gebeuren, en is wat ons betreft broodnodig."

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen