Pixabay

Zorgverleenster uit Bredene zoekt opvang voor haar 3 kinderen tijdens verlengde vakantie: "Het is bang afwachten"

De verlenging van de herfstvakantie bezorgt sommige ouders kopzorgen. Ilse Coppens uit Bredene, bijvoorbeeld, liet via de Radio 2-app weten dat ze zoekt naar opvang voor haar 3 zonen. "Het is bang afwachten op een antwoord van hun school." Ook steden en gemeenten kijken of ze ouders als Ilse kunnen helpen.

Ilse heeft 3 zonen in het lager onderwijs. Ze zijn 7, 8 en 10 jaar.  Ze heeft er begrip voor dat de herfstvakantie verlengd wordt, maar ze heeft het moeilijk om opvang te vinden tijdens die extra dagen. "Ikzelf werk in de zorg en mijn man is nog maar net van werk veranderd. Wij kunnen dus niet zomaar verlof nemen", verduidelijkt ze.

Mijn oudste zoon zit in het bijzonder onderwijs. Daar is sowieso al te weinig plaats in de opvang

Ilse heeft de scholen van haar zoontjes gemaild om te weten of ze daar terechtkunnen. Ze wacht bang af. "Vooral voor de oudste dreigt er een probleem. Hij zit in het bijzonder onderwijs. En daar is er sowieso al niet genoeg plaats in de buitenschoolse opvang."

Speelpleinwerking verlengen?

Niet alleen voor Ilse vormen de extra vakantiedagen een probleem, heel wat ouders zijn vandaag druk aan het rondbellen om opvang geregeld te krijgen. En ook steden en gemeenten zijn ermee bezig. Zo willen veel gemeentebesturen graag extra speelpleinwerking voorzien. Al is het niet zeker of dat overal zomaar kan, omdat animatoren vaak studenten zijn en die hebben normaal gezien wel les op 9 en 10 november.

Ilse Coppens met een van haar zonen

Meest gelezen