Leietheater Deinze reorganiseert voorstellingen na verstrenging coronaregels in cultuursector

De maatregelen voor de culturele evenementen zijn verstrengd, waardoor er nu meer ruimte tussen de toeschouwers moet zijn. De maximumbezetting blijft op 200  toeschouwers, maar kleinere zalen zullen toch minder publiek kunnen toelaten. In het Leietheater in Deinze kunnen nu maar 120 mensen meer binnen per voorstelling. Het theater moet zijn voorstellingen daarom herprogrammeren.

Het Leietheater in Deinze moet door de verstrenging van de coronamaatregelen sommige voorstellingen afgelasten omdat al te veel mensen een ticket hebben gekocht. Die voorstellingen worden dan later in het seizoen geprogrammeerd op verschillende data zodat iedereen die een ticket heeft gekocht de voorstelling kan zien. Die mensen zullen dan de kans krijgen hun ticket op de nieuwe datum te gebruiken. Als dat niet mogelijk is, krijgen ze hun geld terugbetaald.

Ook andere cultuurcentra moeten de kaartjesverkoop herbekijken om de afstand te kunnen bewaren. Het cultuurcentrum van Evergem bijvoorbeeld laat tussen elke bubbel drie zetels leeg staan. Ook de zetels in de rij voor en achter jou zullen leeg zijn.

 

Meest gelezen