Facebook Dirk Reekmans

Leuvense OHL-stadionomroeper aan het werk in leeg stadion: "Goal roepen duurt nu slechts 30 seconden"

Hoewel er geen publiek meer wordt toegelaten bij voetbal­matchen zijn de stadionomroepers nog altijd aan het werk. Zo zag vaste OHL- omroeper Dirk Reekmans zijn ploeg dit weekend winnen van Club Brugge. "De beleving is helemaal anders nu er geen publiek zit." 

Het had een uitbundig feest kunnen zijn aan Den Dreef in Leuven dit weekend. De spelers van Oud-Heverlee Leuven hakten er zowaar Club Brugge in de pan. Alleen was corona de spelbreker en werd de overwinning door de supporters thuis gevierd. Wel was vaste omroeper Dirk Reekmans aanwezig in het stadion.

"Publiek of geen publiek, wij moeten aanwezig zijn", zegt Reekmans op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Zou er iets gebeuren in het stadion, dan moet ik dat omroepen. Ook al is er geen publiek, er zijn toch nog wel een aantal mensen aanwezig in het stadion. Dus ik moet hen kunnen waarschuwen als er iets is."

Ik heb dit weekend tweemaal goal mogen roepen, al duurde dat minder lang dan normaal

Dirk Reekmans, stadionomroeper OHL

Sowieso is het voor een stadionomroeper onwezenlijk om zonder publiek te werken. Maar Dirk voert zijn taken nog altijd uit alsof er publiek zit. "Natuurlijk moet ik ook nog altijd goal roepen", zegt Dirk. "En dat heb ik afgelopen weekend tweemaal mogen doen. Ik ben nog aan het nagenieten, maar eerlijk gezegd, was het wel wat raar. Normaal roep ik OHL goooooooal en dat laatste woord, goal, spreek ik wel een minuut lang uit. Nu duurde dat slechts 30 seconden. En dat komt dus omdat er geen fans zijn. De beleving, het geluid van de fans, dat heb je als omroeper echt nodig. Ik doe dit nu 35 jaar in Den Dreef en dit is echt een dieptepunt, terwijl het ergens ook een hoogtepunt was omdat we tegen Club Brugge gewonnen hebben." 

Met publiek erbij hadden we nog een extra doelpunt gemaakt

Dirk Reekmans, stadionomroeper OHL

Dirk begrijpt de genomen coronamaatregelen, al betreurt hij dat de fans dit niet kunnen meemaken. "Zij hebben deze fantastische overwinning op hun televisiescherm moeten volgen, dat is helemaal anders dan in het stadion. Ik ben er zelfs van overtuigd dat we nog een doelpunt hadden gemaakt als de fans er wel waren."  

Meest gelezen