Ondanks coronabesmetting begeleidster blijft buitenschoolse opvang van Zonnebeke open

Een begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang van Zonnebeke is besmet met het coronavirus. Zij werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en alle ouders werden per mail verwittigd. Omdat er volgens het gemeentebestuur geen aanwijzingen zijn dat er nog besmettingen zijn, blijft de opvang open.

Gisteren werd beslist dat de herfstvakantie dit jaar met 3 dagen wordt verlengd. Net zoals in Wallonië zal ook in Vlaanderen de herstvakantie duren tot en met 11 november. "Het moet ervoor zorgen dat het aantal besmettingen in de scholen daalt en daarnaast biedt het ook wat ademruimte aan de leerkrachten die nu volop moeten inspringen voor de collega's die thuis in quarantaine zitten", zegt minister Ben Weyts (N-VA).

Die beslissing heeft natuurlijk gevolgen voor de opvang van kinderen, want ouders moeten zich nu nog snel organiseren. Zonnebeke kampt al een tijd met hoge coronacijfers en dat merken ze daar ook in de buitenschoolse kinderopvang.

2 begeleidsters van de buitenschoolse kinderopvang in deelgemeente Passendale testten vorige week positief. En gisteren bleek ook een begeleidster van de buitenschoolse kinderopvang van Zonnebeke zelf besmet. Zij werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en alle ouders werden per mail verwittigd. De kinderen die vorige week naar de kinderopvang kwamen, zijn een laagrisicocontact. Daarom mogen ze naar school blijven gaan. “Ook de buitenschoolse kinderopvang blijft open”, zegt Schepen Joachim Jonckheere (#TEAM8980). “Die blijft open omdat wij momenteel geen aanwijzingen hebben dat er nog begeleidsters besmet zouden zijn. Zij droegen onderling een mondmasker en bewaarden de afstand. Zij hielden zich zeer goed aan de maatregelen. Wij hopen ook dat de opvang open kan blijven later deze week”, zegt Jonckheere.

Die andere buitenschoolse kinderopvang, die van Passendale, gaat vandaag weer open. Die moest wel enkele dagen de deuren sluiten.

Meest gelezen