"Pamperpunten" in Heist-op-den-Berg zamelen niet-gebruikte luiers in: "Extra ondersteuning voor mensen in armoede"

In Heist-op-den-Berg komen er op verschillende openbare plaatsen pamperpunten om niet gebruikte luiers in te zamelen. Vanaf november kan je er luiers deponeren die je niet meer nodig hebt. Die worden dan verdeeld aan mensen die het minder breed hebben. "Want de armoedecijfers in Heist-op-den-Berg stijgen en wegwerpluiers zijn best duur", zegt schepen Kelly Van Tendeloo (SP.A). 

In Heist-op-den-Berg komen er grote boxen om niet gebruikte pampers in te zamelen. In de zogenoemde "pamperpunten" kan je luiers deponeren die je niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld als je baby er te groot voor is geworden. De luiers zullen dan via de Sociale Kruidenier verdeeld worden aan mensen die het minder breed hebben. 

Wegwerpluiers zijn best duur en mensen in armoede kunnen er soms moeilijk aan geraken

Kelly Van Tendeloo, schepen van Armoedebestrijding en Kinderzorg (SP.A)

"De armoedecijfers in Heist-op-den-Berg stijgen en we merken dat mensen in armoede het soms moeilijk hebben om aan deze producten te geraken. Wegwerpluiers zijn best duur en je hebt er ook best veel nodig. Het is dus een extra ondersteuning voor mensen die er nood aan hebben", vertelt schepen van Armoedebestrijding en Kinderzorg, Kelly Van Tendeloo (SP.A). 

De pamperpunten zullen op openbare plaatsen staan waar ook aan dienstverlening wordt gedaan, zoals de OCMW-site, het gemeentehuis, de bibliotheek, enzovoort. Daarmee wil men de drempel verlagen voor mensen die er regelmatig langskomen. Vanaf november zullen de luiers worden ingezameld, daarna worden ze via de Sociale Kruidenier aan een kleine prijs verkocht. Gezinnen die ervoor in aanmerking komen, betalen bijvoorbeeld 1 euro voor een pak van 20 luiers. 

Meest gelezen