Politie LRH roept op: hou je ook in het weekend aan de coronaregels

Het afgelopen weekend hebben politieagenten van de zone Limburg Regio Hoofdstad een 40-tal boetes moeten uitschrijven omdat mensen zich niet hielden aan de nachtklok en omdat er feestjes waren. In het weekend zijn er duidelijk meer overtredingen.

Het afgelopen weekend waren er extra politiepatrouilles op pad om te controleren of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Vooral de nachtklok bleek moeilijk te liggen: er waren heel wat verplaatsingen tussen 00.00u en 05.00u. In Zonhoven werd er een feestje stilgelegd. Er waren 10 mensen aanwezig, zij moeten allemaal een boete betalen. 

"Door de week heeft men zich er redelijk goed aan gehouden", zegt Dorien Baens van politie LRH. "Maar in het weekend begonnen de feestjes en de onnodige verplaatsingen. We willen vragen dat mensen zich toch aan de regels houden, want dat is echt belangrijk." Elke dag zijn er sowieso 3 à 4 extra patrouilles op de baan in de zone. Als dat niet volstaat, zullen er nog extra patrouilles ingezet worden. 

Ook op andere plaatsen waren er problemen: in Maasmechelen moest de politie een feestje stilleggen. De politie van Beringen deelde 14 boetes uit. De bewoners van de zone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken hielden zich wél goed aan de maatregelen. Daar werd maar één proces-verbaal opgesteld voor het negeren van de avondklok.

Meest gelezen