Leerkrachten basisschool Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries

Directeur basisschool Brugge: “Ik ben blij met verlenging vakantie, op 2 dagen gaan ze geen leerachterstand oplopen”

De meeste scholen reageren positief op het nieuws van gisterenavond dat de herfstvakantie met 2 dagen verlegd wordt. Door het coronavirus wordt de brug gemaakt naar de feestdag van 11 november, Wapenstilstand. Marc Slosse, directeur van basisschool Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries, bij Brugge, is ervan overtuigd dat de leerlingen hierdoor geen achterstand zullen oplopen.

“Ik kan die beslissing alleen maar toejuichen”, reageert de schooldirecteur. “Wij begonnen al door onze voorraad vervangleerkrachten te zitten. Het werd tijd om enkele mensen op adem te laten komen. De medewerkers van de scholen en de CLB’s kunnen het echt wel even gebruiken.”

Slosse heeft gisterenavond nog geen reacties gehoord van ouders en leerkrachten. “Het is afwachten wat de reacties gaan zijn van de ouders straks, maar ik denk dat er begrip zal zijn, want het gaat over de volksgezondheid.”

Buitenschoolse opvang

Ouders kunnen het wel moeilijk krijgen om opvang te vinden. “Wij hebben het geluk dat er een opvang aan onze school verbonden is. Als ouders echt geen oplossing vinden, dan kan ik dat vragen aan ons opvanginitiatief Kakelbont, maar ik denk dat dat geen probleem zal zijn. Ik moet het nog afspreken met de coördinator.”

Verwaarloosbare leerachterstand

Slosse vreest niet voor een leerachterstand bij de kinderen. “Ik denk dat het echt niet op die 2 dagen zal aankomen. In een basisschool mag dat geen probleem zijn. Als het nog wordt verlengd, tot in totaal 2 weken, dan zal dat iets meer voelbaar zijn. Maar dat lossen we wel op.”

Hoe laadt een drukbezette directeur nu zelf zijn batterijen weer op met deze 2 dagen extra vakantie? “We kunnen niet op reis naar Engeland, dus hadden we ons voorgenomen om elke dag een ander bos te bezoeken. Ik moet er nu nog 2 extra zoeken”, lacht Slosse.

Meest gelezen