Vrijwel geen studenten meer op campus UGent, hogescholen laten wel kleine groepen toe

Vandaag gaan op de universiteit van Gent en de hogescholen in Oost-Vlaanderen strengere coronamaatregelen in. De universiteit van Gent start vandaag met de allerstrengste coronamaatregelen. Er komen zo goed als geen studenten meer naar de campus. Op de hogescholen zijn wel nog kleine groepen studenten welkom.

De HOGENT, de Arteveldehogeschool en de Odiseehogeschool  werken volgens de iets minder strenge regels van code oranje. Studenten kunnen de theorielessen nog in zeer kleine groepen volgen en ook de praktijk- en labolessen gaan door. Die regels gelden ook voor de studenten van de Oost-Vlaamse afdelingen van de KULeuven.

Na de herfstvakantie gaan ook de Odisee hogescholen in Gent, Sint-Niklaas, Aalst en Brussel overschakelen op code rood. De Odisee Hogeschool voorziet ook al dat de examens na nieuwjaar zoveel mogelijk online zullen gebeuren. 

Meest gelezen