Vervoersplan Limburg goedgekeurd

Vervoersregio Limburg heeft het vervoersplan voor de provincie definitief goedgekeurd. Vanwege een negatief advies van sommige gemeenten, zijn er enkele aanpassingen aangebracht aan het oorspronkelijke plan. 

Zo zijn er enkele aanpassingen gebeurd voor onder meer de regio Maaseik-Kinrooi-Dilsen-Stokkem. Ook voor die regio komt er dus om het half uur een bus naar Genk.  "Wij vonden dat alle belangrijke delen van de provincie met de grote kern-netlijnen, dat die allemaal op gelijke manier moesten behandeld worden en dat dat dus ook voor noord-oost Limburg een half uur frequentie werd", zegt burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open VLD). "En dat hebben gekregen en daar zijn we ook dankbaar voor."

Ook mensen uit de Hasseltse deelgemeente Stokrooie kunnen blijven rekenen op een half uur frequentie naar Hasselt. Maar de snelbussen voor studenten op zondag en vrijdag vanuit het Maasland naar Leuven, Brussel en Antwerpen verdwijnen eind volgend jaar wel.

De komende maanden wordt er op meer lokaal niveau voortgewerkt aan dat vervoersplan, met de uitwerking van het vervoer op maat. Het nieuwe vervoersplan zou eind volgend jaar in werking treden.  

 

Meest gelezen