Nexus

Wildcamera's filmen "bospoepers" in Zemst: "Verleg jullie werkterrein want echte wild heeft rust nodig" 

In een opmerkelijk Facebook-bericht waarschuwt Zemstenaar Wim Jonckheere een koppel voor het feit dat ze 's nachts gefilmd worden terwijl ze het beste van zichzelf geven voor zijn wildcamera's. "Ik wil hen vragen om hun werkterrein te verleggen, het wild heeft rust verdiend", grapt Jonckheere.  

Elke zondagavond bekijkt Wim Jonckheere (die zichzelf nu een schuilnaam geeft) de beelden van zijn wildcamera's. Alleen ziet hij de laatste tijd heel wat ander loslopend wild dan gewoonlijk. "Mijn wildcamera's met nachtzicht hangen op tussen de Spiltstraat en Verbeetweg in Zemst", begint Wim zijn verhaal. "Alleen registreren die  camera's de laatste tijd heel wat meer. Op de beelden, die  live doorgestuurd worden naar mijn telefoon, zie ik een koppel in volle actie. Ik roep hen dan ook op om hun werkterrein te verleggen. Dat in eerste instantie voor het echte wild is bedoeld. Ik vrees dat de acties van het koppel misschien wel eens traumatische gevolgen voor die beestjes kan hebben. En daarnaast moet ik mij ook al verantwoorden bij mijn echtgenote, aangezien de deelnemers nogal een specifieke smaak hebben", lacht Wim.  

Het boompje mogen jullie meenemen als souvenir
Wim Jonckheere

In zijn oproep geeft de Zemstenaar ook nog wat advies aan het koppel. "Mochten jullie dit toch bewust doen voor de camera's, toon wat minder de harige mannenkont, maar wat meer de dame. En indien jullie wensen, is het boompje waar de dame zich graag aan vasthoudt te verkrijgen als souvenir."

Doos pralines

Het koppel dat zich in deze woorden zou herkennen, moet zich echter geen zorgen maken. "Ik zal de beelden niet delen uit respect voor jullie privacy, maar een halve kilogram pralines van Leonidas achterlaten, kan natuurlijk altijd helpen", besluit Wim al grappend.

Meest gelezen