Zeven arrestaties op olietanker op Kanaal

Speciale troepen van het Britse leger hebben zondagavond zeven verdachten opgepakt op een olietanker op het Kanaal bij het eiland Wight. De politie en kustwacht waren in actie gekomen na zorgen over de bemanning. 

Verstekelingen op de uit Nigeria vertrokken tanker hadden volgens de Britse politie verbale dreigementen geuit. Daarna is de hulp van het leger ingeroepen. Meerdere helikopters zijn ingezet. Bij de actie op het schip Nave Andromeda, onder Liberiaanse vlag, zouden geen gewonden zijn gevallen.

De tanker was op weg naar de Zuid-Engelse haven Southampton en is onderweg vanuit Lagos nergens aangemeerd. Berichten over een mogelijk kaping werden al snel ontzenuwd. De eigenaar van het schip, het Griekse bedrijf Navios, wist volgens advocaten dat er verstekelingen aan boord waren.

Meest gelezen