Akelig stil bij kostuumverhuur Baeyens: "Niemand huurt nog een halloweenpak, wel vraag naar coronavirus-outfits"

Kostuumverhuur Huis Baeyens in Borsbeek beleeft akelig stille tijden. "Rond Halloween is het hier normaal erg druk. Dit jaar kan ik de klanten op één hand tellen", zegt zaakvoerder Gert Baeyens. "Er is wel veel vraag naar pakken en maskers van het coronavirus", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Huis Baeyens in Borsbeek is een begrip in de wereld van kostuums, attributen en feestartikelen. Toch is er bij de familie Baeyens weinig feestvreugde een paar dagen voor Halloween. "Andere jaren kom ik handen tekort in deze periode. Nu kan ik de klanten op één hand tellen. Ik schat dat we amper een derde van onze normale omzet draaien", zegt zaakvoerder Gert Baeyens in "Start Je Dag". "Er zijn geen evenementen, cafés zijn gesloten. Niemand komt een pak huren om achter de toog te staan of decoratie voor de zaal. Ik heb hier nog massa's rubberen grafzerken, spinnenwebben en doodskisten staan. Al promoten we die artikels niet in deze coronatijden."

Klanten vragen naar coronakostuums en maskers in de vorm van het virus
Gert Baeyens

Pretparken haken af

De sluiting van de pretparken betekent een extra kaakslag voor Baeyens. "Veel van die parken zijn voor hun halloweenkostuums vaste klant bij ons. Een lichtpuntje was de grote bestelling aan grimeproducten die we binnenhaalden bij Bobbejaanland. Door de coronacrisis deed het pretpark daarvoor opnieuw een beroep op een Belgisch bedrijf. Maar het blijven toch sombere tijden", zegt Baeyens. "Ook kinderkostuums voor Halloween verkopen we opmerkelijk minder. Van deur tot deur bij mensen aanbellen past dan ook niet echt bij de tijdsgeest."

Coronakostuum

Wie zich thuis met zijn bubbel wil uitdossen als graaf Dracula, The Joker of een ander akelig personage heeft bij Baeyens nog voldoende keuze. Al kreeg het kostuumverhuurbedrijf regelmatig de vraag naar een nieuwe griezel. "Mensen willen kostuums of maskers in de vorm van het coronavirus", zegt Baeyens. "Wij maken elk jaar op vraag zelf nieuwe pakken. Maar jammer genoeg konden we de corona-outfit op die korte periode niet klaar krijgen. Laten we hopen dat het volgend jaar helemaal niet meer nodig zal zijn", besluit Baeyens.

Meest gelezen