Aarschot plaatst beweegbanken: "We willen onze inwoners meer doen bewegen"

De stad Aarschot heeft vijf mobiele beweegbanken aangekocht. Dat zijn zitbanken die ook verschillende beweegfuncties hebben. Eén van die banken is zelfs helemaal afgesteld op senioren. En dat is een primeur in België. 

Om de inwoners van Aarschot meer te doen bewegen, heeft de stad op vijf verschillende plaatsen een mobiele beweegbank geplaatst. Dat is een zitbank met attributen waarmee je oefeningen en krachttrainingen kan doen. Er staan onder meer beweegbanken in het stadspark en aan het sportcentrum. En aan het woonzorgcentrum, is de eerste mobiele seniorenbank van ons land geplaatst. Dit alles met het doel om senioren aan te moedigen en te helpen om meer te bewegen.

"In ons woonzorgcentrum staat een beweegbank met eigenlijk heel aangepaste kleine fitnesstoestellen op, waar onze bewoners ook zelf gebruik van kunnen maken, eventueel aangepast aan hun noden om toch in beweging te kunnen blijven", zegt Schepen Nicole Van Emelen. "Daar kunnen ze mekaar ook ook ontmoeten, en kunnen ze elkaar aanmoedigen om toch mee te doen met de beweegoefeningen."

De mobiele beweegbanken staan in de tuin van het Begijnhof, aan het Sportcentrum Demervallei, in het Stadspark, aan het Elzenhof en in het Meetshovenbos.

Meest gelezen