Radio 2

Blankenbergse mist huwelijk zoon in India: "Ik zal blij zijn als ik hen écht kan vastpakken"

Rita Van Stalle (72) uit Blankenberge heeft het trouwfeest van haar zoon in India moeten missen. Door de coronacrisis kon ze niet naar daar afreizen. "Gelukkig zijn er sociale media om alles te volgen, maar ik verlang er toch naar om Filip en zijn Indische vrouw écht te knuffelen", zegt Rita.

We hebben al veel berichten gekregen van mensen die hun trouwfeest hebben moeten uitstellen door corona. Niet leuk. Maar Rita uit Blankenberge had stiekem gehoopt dat het trouwfeest van haar zoon Filip en zijn Indische vriendin Deepa in India wél nog eens uitgesteld ging worden.  Het feest, helemaal volgens de Hindoetraditie, had al enkele maanden geleden moeten plaatsvinden. Rita was klaar om naar India af te reizen, tot de coronacrisis roet in het eten gooide.

Enkele dagen geleden ging het feest dan toch door, maar zonder mama Rita dus.  "Die datum werd gekozen door de lokale priesters op basis van de astrologie”, zegt ze. “De papa van Deepa is een echte Hindoe, dus veel ruimte voor discussie was er niet.”

Als ik Filip en Deepa terugzie, zullen ze waarschijnlijk al met 3 zijn

Rita Van Stalle

“Zo’n ceremonie duurt makkelijk uren en begint vroeg in de ochtend. Ik heb natuurlijk begrip voor de situatie en ben vooral blij voor Filip. Want zo’n huwelijk heeft heel wat voeten in de aarde.” De ceremonie ging door in de Kaiwara Temple in Chinthamani. “Filmpjes en foto’s via sociale media moesten de pijn verzachten. Ondertussen kreeg ik er al een 50-tal: het zag er werkelijk prachtig uit.” 

Ondertussen wacht Rita op groen licht om naar India te reizen, al zal dat waarschijnlijk nog een heel eind duren. “Als ik Filip en Deepa terugzie, zullen ze waarschijnlijk al met 3 zijn”, lacht Rita. “En als hij ons komt bezoeken, raakt hij niet meer terug. Maar ik zal zo blij zijn als ik hem en zijn kersverse bruid, écht kan vastpakken.”

Meest gelezen