Belga Image

Brusselaar Pierre Marcolini uitgeroepen tot beste patissier ter wereld

Pierre Marcolini (56) is uitgeroepen tot de beste patissier ter wereld . Die prijs kreeg hij van de World Pastry Stars, één van de belangrijkste internationale prijzen voor meesterbakkers. Een mooie kers op de taart nu het Huis Marcolini 25 jaar bestaat. 

Een jaar lang mag de Brusselse Pierre Marcolini zich beste patissier ter wereld noemen. De jury van de World Pastry Stars, één van de belangrijkste prijzen voor patissiers, heeft die prijs aan hem uitgereikt. Marcolini wordt geprezen voor zijn  producten, creativiteit en talent om alles goed in de markt te zetten. Dat zei de jury die bestaat uit een internationaal gezelschap van journalisten.

Een mooie overwinning dus, zeker omdat het Huis Pierre Marcolini dit jaar 25 jaar bestaat. 

Carrière

Pierre Marcolini begon zijn carrière als patissier op 19-jarige leeftijd. In 1995 opende hij zijn eerste winkel in Kraainem. Intussen heeft hij 40 vestigingen in België, Frankrijk, Luxemburg, Monaco,  Engeland, Japan en Koeweit. Vijf jaar geleden volgde een winkel in Shangai, China. Daarnaast heeft Marcolini verschillende boeken geschreven over chocolade én zit hij als jurylid in de Franse tegenhanger van het tv-programma: 'Bake Off'. Daarin nemen verschillende patissiers het tegen elkaar op. 

Meest gelezen