Cafébaas verkoopt chrysanten nu zijn café dicht is door corona: "Bloemen om een dode stiel te redden"

In Roosdaal probeert cafébaas Stijn van café 't Lof met een ironische knipoog wat extra centen te verdienen. Zijn dorpskroeg is al voor de tweede keer gesloten tijdens deze coronacrisis. Eén keer per week verkoopt hij afhaalmaaltijden en soep. En nu verkoopt hij ook chrysanten voor op het kerkhof. 

"Het was eigenlijk het idee van mijn broer om chrysanten te verkopen", zo begint Stijn Terwecoren van café  ’t Lof in Borchtlombeek (Roosdaal) zijn verhaal. "Mijn broer zei dat ik toch in een dode stiel zat met mijn café dat nog amper open is. Dus dacht hij aan de slogan 'Koop een bloem voor een dode om een dode stiel te  redden'. En zo ben ik dus chrysanten beginnen te verkopen." 

Nog maar vijf chrysanten verkocht, maar wel blij dat mensen mij extra willen steunen

Stijn Terwecoren van café ’t Lof in Borchtlombeek

Hoewel Stijn een premie krijgt, is dat onvoldoende om te overleven. "Mijn vaste kosten zijn veel hoger dan die premie" zegt Stijn. "En ik ben ook nog maar een jaar en twee maanden bezig. Dus het was wel nodig om nog iets extra te doen. Eén keer per week verkoop ik afhaalmaaltijden en soep. Daar komen nu ook nog chrysanten bij. Al ga ik hier niet rijk van worden, ik heb nog maar vijf chrysanten verkocht. Maar het is fijn dat sommige mensen mij op deze manier extra willen steunen."

Meest gelezen