@Jersmet (Twitter)

CD&V-voorzitter Coens uit Damme verontschuldigt zich voor etentje in hotel: "We waren eigenlijk van plan om af te halen"

CD&V-voorzitter Joachim Coens verontschuldigt zich voor het etentje dat hij had met partijgenoot Pieter De Crem, tot voor kort minister van Binnenlandse Zaken. De 2 gingen vorige week lunchen in een hotel in Brussel, terwijl dat eigenlijk niet mag volgens de coronaregels. Een voorbijganger maakte een foto van de 2 en plaatste die op Twitter. 

Eten op restaurant kan niet meer sinds vorige week. Het is één van de regels die moet voorkomen dat corona zich verder verspreidt in ons land. Enkel de restaurants van hotels zijn nog open, maar dan enkel en alleen voor de mensen die er logeren. Toch werden CD&V-voorzitter en burgemeester van Damme Joachim Coens en partijgenoot Pieter De Crem vorige week betrapt, terwijl ze samen aan het lunchen waren in een hotel zonder dat ze er een kamer hadden. "Een inschattingsfout", noemt Coens het. "Dat hotel ligt vlak bij het hoofdkantoor van onze partij. Eigenlijk waren we van plan om af te halen. Maar toen we daar waren, bleek het restaurant leeg, dus beslisten we om toch maar daar iets te eten."

De maatregel die hotelgasten toelaat om in hun hotel te eten, mag niet als achterpoort gebruikt worden, zeker niet door politici 

Joachim Coens

"De beslissing om in het hotel te blijven eten, was compleet fout", beseft Coens nu. "De maatregel die hotelgasten toelaat om toch te eten in hun hotel, zou niet als achterpoort gebruikt mogen worden en al zeker niet door ons als politici. Wij hebben de taak om de politiek dichter bij de mensen te brengen en dat kan enkel als je het goede voorbeeld geeft. We moeten dus eigenlijk nog strenger zijn op onszelf dan op andere mensen. Maar goed, we hebben die fout nu gemaakt. Qua veiligheid was er geen probleem. Ik denk dat iedereen wel al eens een fout heeft gemaakt. Dit zal in elk geval niet meer gebeuren. Ik blijf mij inzetten om de regels zo goed mogelijk te respecteren."

Meest gelezen