Mayur Kakade

Diepenbeek vraagt om nu al kerstlampjes te hangen: "Om licht te brengen in deze donkere dagen"

Diepenbeek vraagt haar inwoners om nu al kerstverlichting op te hangen. Dat initiatief neemt de gemeente om de inwoners moed in te spreken. "We worden al genoeg met negatieve prikkels geconfronteerd, dus het is tijd om iets positiefs te brengen", zegt burgemeester Rik Kriekels (N-VA).

Diepenbeek lanceert de oproep om nu al kerstlampjes te hangen. Het moet deze bizarre tijd een beetje oplichten. "In deze tijden waar wij 's morgens wakker worden met: "dit mag niet, dat mag niet en dit is verplicht", zijn wij gaan kijken hoe wij de Diepenbekenaar moed konden inspreken", zegt burgemeester Rik Kriekels. "Het is nodig om een ​​positief signaal de wereld in te sturen. Een mens is niet gemaakt om enkel negatieve dingen op te vangen." 

In heel Limburg is er nood aan positiviteit

Rik Kriekels, burgemeester Diepenbeek

Kriekels heeft zelf nog niet het goede voorbeeld gegeven, maar hij waarschuwt dat daar vanavond verandering in zal komen. "Dit jaar ga ik iets specialers doen dan enkel een kerstslinger hangen." Ook rond de Sinterklaasperiode liggen ​​er plannen op tafel voor de Diepenbekenaar. Maar dat is nog even afwachten tot de goedheiligman bijna in het land is.

De burgemeester was gisterenavond op een vergadering met alle burgemeesters van Limburg. "Het is duidelijk dat er overal nood is aan een positieve noot", besluit hij.

Meest gelezen