Eerste asielzoekers zijn aangekomen in Parkhotel Hasselt

In het Parkhotel in Hasselt zijn maandag de eerste 17 asielzoekers aangekomen. Het is de bedoeling dat het nieuwe opvangcentrum een jaar openblijft. Opvallend is dat het wordt uitgebaat door een privé-firma.

De afgelopen maanden was de buurt geïnformeerd, onder meer tijdens een info-avond en de reacties waren verdeeld. Maar hoe dan ook krijgen er de komende periode maximaal 125 asielzoekers onderdak. Bij de 17 die maandag arriveerden zaten zowel gezinnen met kinderen als alleenstaande mannen en vrouwen. De komende dagen zullen mondjesmaat nog meer vluchtelingen arriveren in het opvangcentrum.

Uitgebaat door cateringfirma

Opvallend is dat de uitbating deze keer niet gebeurt door Fedasil of het Rode Kruis maar door een privé-firma. "Umami uit Genk is een cateringbedrijf dat al langer het eten leverde in verschillende opvangcentra, maar in Hasselt zorgt het dus voor de volledige uitbating," aldus Mieke Candaele van Fedasil. Het nieuwe centrum in Hasselt moet het tekort aan opvangplaatsen helpen opvangen. Het blijft in principe 1 jaar open, een periode die maximaal met 6 maanden kan verlengd worden.

Meest gelezen