Villa Basta

Jongerenatelier Villa Basta ligt stil tot eind december: "Risico op besmettingen wordt te groot"

Omdat het aantal coronabesmettingen in ons land sterk stijgt, heeft het creatief jeugdcultuurhuis Villa Basta beslist om alle activiteiten tot eind december preventief te schrappen. Want er komen kinderen en jongeren uit verschillende gemeenten naar de cursussen, workshops en kampen. 

"We hebben vandaag beslist om de stekker er tijdelijk uit te trekken, tot eind december", vertelt coördinator Wouter Elen. "De cijfers liegen er niet om hé, we zijn in België ineens ergens eerste in geworden en dat is dan met de coronacijfers binnen Europa."

Er komen kinderen van overal naar Villa Basta in Hasselt, Genk, Pelt of Geel. "Wij zijn een kruispunt tussen scholen, we hebben ook al enkele besmettingen gehad bij tieners. We vonden dat we op tijd moesten ingrijpen."

Wij zijn een kruispunt tussen scholen

De cursussen, workshops en kampen voor de komende weken worden nu allemaal uitgesteld naar het voorjaar. "We gaan proberen om alles nog in te halen", benadrukt Elen. "We willen ook online contact houden met onze jongeren. En onze werking met kansarme jongeren blijven we wel verder zetten, in kleine groepjes, omdat zij extra kwetsbaar zijn. Ook de lopende projecten in scholen zetten we verder."

Meest gelezen