Radio 2

Kerstversiering verkoopt extra vlot om donkere coronadagen door te komen: "Sommige klanten zetten nu al een kerstboom voor de gezelligheid" 

In tuin- en decoratiecentra, onder meer in Merelbeke en Erpe-Mere, verkoopt de kerstversiering opvallend vlotter dan de voorbije jaren. "Mensen die nu thuis werken willen het al gezellig maken in deze donkere coronadagen."

In tuincentrum Goessens in Erpe-Mere verkoopt de kerstdecoratie al enorm vlot. "In 8 op de 10 winkelkarren ligt nu sowieso al minstens 1 kerstartikel", zegt David Blondel van het centrum. "Mensen willen in deze vreemde coronatijden duidelijk sneller de gezellige kerstsfeer in huis." Bij Goessens is er al sinds begin oktober een kerstafdeling. "Het loopt vlotter dan de voorbije jaren". In Eurotuin in Merelbeke is er al kerstdecoratie te koop sinds begin september. "De meeste jaren verklaren ons mensen gek omdat er al zo vroeg een afdeling is, nu stelt niemand zich er vragen bij." 

Vele redenen , vaak corona

"De motivatie om een kerststuk te kopen is niet overal dezelfde maar er zijn toch een paar redenen die terugkeren", zegt Blondel. "Mensen zijn vaker thuis en vinden het belangrijk om al sfeer te brengen. Enkele klanten vrezen ook dat er misschien een nieuwe lockdown komt en de winkel dus sluit. Ze nemen het zekere voor het onzekere en kopen nu al dingen aan. "

Ik heb al kerstbomen verkocht, de klanten zijn teruggekomen voor meer versiering

David Blondel van tuincentruim Goessens

"Kerst is voor veel mensen belangrijk. Zeker nu er dit jaar door corona geen kerstmarkten of winterfeesten zullen zijn, brengen klanten het feest zelf meer naar binnen", klinkt het nog.  

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Ik zou mijn kar helemaal vol kunnen laden, ik moet me beheersen 

klant Marina Matthys

Een grote drukte is het niet in de winkels. De klanten komen erg gespreid maar zijn wel enthousiast. In Erpe-Mere kriebelt het heel erg bij klant Marina. "Elk jaar koop ik extra dingen, ik zie hier van alles liggen dat ik zou willen kopen. Ik ga mij een beetje moeten inhouden want ik heb al zoveel. "

Meest gelezen