Radio 2

Dineren in een tipi van gravin de Limburg Stirum in Huldenberg: "Gemaakt voor avond vol romantiek"

In het privé-Kasteelpark van de grafelijke familie de Limburg Stirum in Huldenberg, kan je nu ook dineren in een tipi. Omdat er minder en minder zakenmensen afzakten naar hun B&B hebben de graaf en de gravin een nieuw initiatief genomen: hun gasten kunnen een corona proof diner nuttigen in een tipi. 

Ook bekende families van adel ontsnappen niet aan corona, zoals de familie de Limburg Stirum della Faille de Leverghem. Nu er amper nog buitenlandse zakenmensen afzakken naar ons land, zien gravin Katia en graaf Thierry de inkomsten van hun B&B in het kasteelpark van Huldenberg dalen. Maar het adellijke koppel bleef niet bij de pakken zitten en startte een volledig nieuw concept. Op hun domein hebben ze nu enkele tipi's gezet.

Tipi

"In zo'n tipi kunnen vier gasten uit onze B&B dineren", verduidelijkt gravin Katia. "En dat in de natuur, je wordt terug één met de natuur. Daarom dat er ook een kachel in de tent staat om het toch warm te hebben op koudere dagen. De tipi is gemaakt voor een gezellige avond vol romantiek." 

Alles verloopt coronaproof

Gravin Katia

De 3-gangenmenu wordt er coronaproof geserveerd: "We hebben geen kelners die opdienen", zegt gravin Katia. "De drank kunnen de mensen halen uit een put gegraven voor hun tent. Het eten kunnen ze dan weer bestellen bij een brasserie in de buurt en zelf afhalen of tegen een kleine vergoeding het door ons laten brengen. Indien nodig kunnen ze het nog een beetje opwarmen op hun kacheltje." 

Radio 2

Meest gelezen