3 doden na inbraak en spookrijden op de E19 in Vilvoorde

Op de E19 ter hoogte van de oprit van Vilvoorde richting Brussel is een zwaar dodelijk ongeval gebeurd. Drie mannen in een gestolen auto vluchtten na een inbraakpoging in Nossegem weg van de politie. In hun vlucht begonnen ze te spookrijden op de snelweg. Daar zijn ze met een bestelwagen gebotst. De bestuurder van de bestelwagen is lichtgewond. De drie inzittenden van de vluchtende auto zijn overleden. 

Bij een aanrijding na een politieachtervolging zijn vanmiddag op de E19 in Vilvoorde op de oprit richting Brussel drie mensen omgekomen, zo bevestigen het parket Halle-Vilvoorde en de federale politie aan VRT NWS. Eén van de drie inzittenden kon intussen geïdentificeerd worden als een 20-jarige man uit Schaarbeek.

Spookrijden op een oprit met een gestolen auto

De drie slachtoffers zaten in een gestolen personenwagen die achtervolgd werd na een inbraakpoging in Nossegem. De achtervolging ging van start toen de lokale politie van Zaventem opgeroepen werd voor een inbraakpoging ter hoogte van de Mechelsesteenweg. Getuigen maakten daarbij melding van drie personen en een voertuig. Controle van de nummerplaat van dat voertuig wees uit dat het als gestolen was opgegeven.

De politie probeerde de wagen tegen te houden, die ging er met hoge snelheid vandoor en reed de E19 richting Antwerpen op, maar in de verkeerde richting

De politie probeerde de wagen tegen te houden, die ging er met hoge snelheid vandoor en reed de E19 richting Antwerpen op, maar in de verkeerde richting. Dat is heel bizar, want dat zou betekenen dat de inbrekers al zijn gaan spookrijden op de ring rond Brussel, anders hadden ze nooit de E19 richting Antwerpen in de verkeerde richting kunnen bereiken.

Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde bevestigt echter: "De politie heeft de achtervolging ingezet en op een bepaald ogenblik zijn die personen beginnen te spookrijden op de E19. Toen ze bij de oprit in Vilvoorde in de verkeerde richting de snelweg wilden verlaten, zijn ze frontaal in aanrijding gekomen met een bestelwagen."

De bestuurder van de bestelwagen liep slechts lichte verwondingen op, maar de drie inzittenden van het vluchtvoertuig overleefden de klap niet.

Eén van de drie overleden slachtoffers kon intussen geïdentificeerd worden als een 20-jarige man uit Schaarbeek. Van de twee anderen zijn nog geen identiteitsgegevens bekend. Het parket Halle-Vilvoorde heeft een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd, net als het gerechtelijk laboratorium en een wetsarts.  

Bekijk hieronder de eerste beelden van onze ploeg ter plaatse:

Videospeler inladen...

Meest gelezen