Videospeler inladen...

Limburgse vakantieparken bijna volledig volzet: "We zijn een heel veilige bestemming"

De Limburgse vakantieparken zijn bijna volledig volzet. Bij Center Parcs lopen de boekingen vlotjes binnen, en ook in Molenheide in Houthalen-Helchteren is er bijna geen plaats meer. "Onze parken zijn individuele vakantiewoningen waar je perfect met je eigen bubbel naartoe kan. We zijn dus een heel veilige bestemming", zegt Liesbeth Vandamme van Center Parcs.

"We zien dat vooral de midweek ontzettend populair is", vertelt Liesbeth Vandamme van Center Parcs. "Ook voor de verlengde herfstvakantie zijn er meer boekingen. Dat was al het geval voor de Franstalige markt, de Waalse overheid had namelijk al langer beslist om de herfstvakantie te verlengen, en dat zagen we ook al in onze bezettingscijfers."

In hun Limburgse parken is er een iets lagere bezetting dan in de parken aan de kust en in de Ardennen "Maar wij gaan richting volzet", gaat Vandamme verder. "We zitten vol met 100 procent Belgen. Dat komt omdat onze herfstvakantie niet samenvalt met die van andere landen."

Als mensen met te veel zijn, gaan we op zoek naar een oplossing

Liesbeth Vandamme van Center Parcs

Volgens Vandamme is een vakantie in een van hun parken volkomen veilig. "Onze parken zijn individuele vakantiewoningen waar je perfect met je eigen gezin naartoe kan gaan, in het groen. Ik denk dat dat ontzettend belangrijk is. Viroloog Steven Van Gucht zei gisteren nog dat naar een vakantiepark gaan niet zo'n probleem is. Je zit hier in gezinsverband buiten, met je bubbel, dus we zijn toch wel een heel veilige bestemming."

In de vakantiewoningen in Lommel en Peer verblijven maximaal 8 mensen. "Als we in de boeking zien dat er te veel mensen zitten volgens de richtlijnen, gaan we hen proactief contacteren. Als ze met te veel zijn, gaan we op zoek naar een oplossing. Ze kunnen dan een extra vakantiewoning bijboeken of de vakantie kan verplaatst worden naar een later tijdstip."

Molenheide

Ook Molenheide in Houthalen-Helchteren is zo goed als volzet.  Het probleem met grote groepen stelt zich daar niet zo, omdat ze maar een beperkt aantal grote chalets hebben. "Mensen willen effectief op vakantie gaan", stelt Birger Meuwis van Molenheide vast. "De bezetting bij ons is heel goed, maar het is nog even bang afwachten wat er gaat gebeuren. Het zou jammer zijn als het zwembad en de speeltuin wegvallen, maar ik heb de indruk dat de mensen die hier verblijven wel weten dat ze hier ook kunnen wandelen en fietsen."

Of er de komende weken nog gezwommen mag worden in de vakantieparken, valt nog even af te wachten. Dat wordt straks duidelijk, na het overleg van de Vlaamse ministerraad. Voorlopig werkt Center Parcs met tijdsloten en een maximaal aantal zwemmers om alles veilig te laten verlopen.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen