Gucci

Modehuis Gucci gebruikt 37 jaar oud lied ("Mani meme") van Belgische Pas De Deux in internationale campagne

"Mani meme", een nummer uit 1983 van de Belgische groep Pas De Deux, is te horen in een internationaal campagnefilmpje van het Italiaanse modehuis Gucci. Pas De Deux is vooral bekend van zijn controversiële deelname aan het Eurovisiesongfestival in 1983 met "Rendez-vous". 

De "Epilogue"-collectie van Alessandro Michele voor Gucci verwijst volop naar ontwerpen uit de jaren 60 en 70.  Michele wil in de campagne "de magie van de mode vieren door te tonen wat er zich achter de schermen afspeelt".

Walter Verdin van Pas De Deux, een van de componisten van het nummer "Mani meme" (fonetisch voor "maar niet met mij"), maakte in 1983 al een opvallende videoclip voor het nummer in zwart-wit, die ook nu nog heel wat positieve reacties krijgt op YouTube.  

Bekijk de originele videoclip hieronder: (en lees verder onder de video)

Onlangs kwam de vraag van Gucci om de song te gebruiken voor de "Epilogue"-collectie.  Volgens Gucci passen de energie van de zang en de blazers in combinatie met de retro-electro-sound "perfect bij het nostalgisch tegendraadse van de collectie". 

Bekijk hier de campagnevideo van Gucci: (en lees verder onder de video)

Pas De Deux was een experimentele Belgische electrogroep die in 1983 bekend werd door zijn controversiële deelname aan het Eurovisiesongfestival met "Rendez-vous". Het lied was tijdens de preselecties door de jury tot winnaar uitgeroepen, tot groot ongenoegen van het aanwezige publiek.  "Rendez-vous" bestond uit amper twee zinnen ("Rendez-vous, maar de maat is vol en m'n kop is toe"), die gedurende het hele lied herhaald werden op een repetitieve melodie.

Herbekijk hier het moment waarop Pas De Deux tot winnaar wordt uitgeroepen van de preselectie: (en lees verder onder de video) 

Gucci gebruikte eerder al muziek van Iggy Pop, Lee "Scratch" Perry en Billie Eilish.

Meest gelezen