Nieuwe grote strooiweide op Schoonselhof in Antwerpen: "Nodig nu veel mensen kiezen voor crematie"

Op de begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen is een nieuwe strooiweide ingehuldigd. Het gaat om een groot stuk grond van zo'n 21.000 vierkante meter. "Er was nood aan die infrastructuur, nu 80 procent van de Antwerpenaren voor crematie kiest", zegt schepen voor Patrimonium Fons Duchateau (N-VA). 

Op de bekende begraafplaats Schoonselhof in Antwerpen is een nieuwe strooiweide in gebruik genomen. Die is zo'n 21.000 vierkante meter groot, wat overeenkomt met wel twee voetbalvelden. De vorige strooiweides dateerden van de jaren 80, toen crematies nog niet veel voorkwamen. Intussen kiest zo'n 80 procent van de Antwerpenaren voor crematie. De nieuwe strooiweide speelt daar dus op in. 

(Lees verder onder de foto) 

De nieuwe strooiweide op de begraafplaats Schoonselhof  in Antwerpen.

"Nu zoveel Antwerpenaren voor crematie opteren, moet je ervoor zorgen dat je de juiste infrastructuur hebt. Er was dus absoluut nood aan zo'n groot stuk grond", vertelt schepen voor Patrimonium Fons Duchateau (N-VA). Naast de grote strooiweide staan er ook een aantal zitbankjes, een muur om een naamplaatje van de overledene op te hangen en een gedeelte met 1.800 nissen rond een patiotuin.

"Het is een mooie plek geworden waar je rust kan vinden", vindt Johan Dexters, begrafenisondernemer in Antwerpen. "De strooiweide is opgenomen in de natuur, waardoor je er soms fazanten over kan zien lopen. Dat is de kringloop van het leven en die vind je niet terug op andere begraafplaatsen." 

Meest gelezen