Foto: Stabroek

Opmerkelijke diefstal in kasteel Stabroek: twee enorme olifantenslagtanden gestolen

In Stabroek zijn twee levensgrote olifantenslagtanden gestolen uit de inkomhal van kasteel Ravenhof. De politie tast voorlopig in het duister en vraagt iedereen die iets verdachts heeft gezien om dat te melden. "De daders moeten erg goed voorbereid zijn", zegt korpschef Tom De Gent van de politie op Radio 2 Antwerpen.

"Die slagtanden staan al jaar en dag in de inkomhal van het kasteel, ze zijn een erfenis uit het verleden", vertelt korpschef Tom De Gent van politiezone Noord in Start je Dag. "Het bizarre is dat de slagtanden in de jaren '80 ook al eens werden gestolen. Toen zijn ze terug opgedoken, maar onlangs werden ze opnieuw gestolen. De nacht van 20 op 21 oktober werd ingebroken in het kasteel en zijn die twee massieve ivoren slagtanden voor de tweede keer gestolen."

Ivoor verkopen is verboden maar jammer genoeg bestaat er nog altijd een zwarte markt voor

Tom De Gent, politiezone Noord

Voorlopig staat de politie voor een raadsel. "De slagtanden zijn erg zwaar en het is niet makkelijk om ze te transporteren. Dit is een zeer bijzondere diefstal, de daders moeten erg goed voorbereid zijn geweest. Je moet er ook een koper voor vinden. Ivoor verkopen is verboden in ons land maar jammer genoeg is er nog altijd een zwarte markt voor."

Het onderzoek van de lokale politie loopt volop en er wordt ook een specialist van de federale gerechtelijke politie ingeschakeld. Alle tips zijn welkom bij de politie. 

Foto: Radio 2

Meest gelezen