Radio 2

Opnieuw vandalisme op het kerkhof in Bunsbeek

Vandalen hebben vernielingen aangebracht op het kerkhof van Bunsbeek bij Glabbeek. Dat gebeurde ook al eens in maart, en nu dus opnieuw. Verschillende beeldjes die op de graven stonden, zijn stukgeslagen. 

De politie heeft op verschillende graven op het kerkhof in Bunsbeek schade vastgesteld. Vooral de beeldjes op de graven zijn stukgeslagen. De gemeentelijke diensten zullen de komende dagen alle gebroken beeldjes verwijderen zodat het kerkhof er op Allerheiligen mooi en proper bij ligt.

Van de laatste rustplaats van onze dierbare overledenen blijf je nu eenmaal af.

Burgemeester Glabbeek, Peter Reekmans

Burgemeester Peter Reekmans doet een oproep naar getuigen die de voorbije dagen verdachte personen hebben zien rondhangen op het kerkhof. "Dat sommigen als tijdverdrijf op vandalismetocht trekken op het kerkhof is ronduit verwerpelijk en ontoelaatbaar. Opnieuw werden er meerdere graven beschadigd. Van de laatste rustplaats van onze dierbare overledenen blijf je nu eenmaal af.  De politie zal tijdens hun patrouille extra waakzaam zijn, in de hoop dat deze zaken zo snel mogelijk ophouden. " zegt burgemeester Peter Reekmans.

Getuigen kunnen zich melden bij de lokale politie of bij de burgemeester van Glabbeek.

Meest gelezen