Getty Images

Politie van Oostende hekelt "hangouders" aan de schoolpoort: "Maak er geen koffiekransje van"

De politie van Oostende roept op om niet samen te troepen aan de schoolpoort. Ouders of grootouders slaan graag een babbeltje wanneer ze de kinderen afzetten of ophalen, maar dat mag niet in coronatijden.

De coronamaatregelen schrijven voor dat je niet met meer dan 4 mensen mag samenkomen op straat, maar dat lijken sommige mensen te vergeten wanneer ze de kinderen afzetten of ophalen aan de school. Korpschef Philip Caestecker: "We hebben al verschillende meldingen ontvangen van zowel bezorgde ouders als van scholen. Sommige ouders babbelen te veel aan de schoolpoort. We willen daarom graag nog eens de mensen eraan helpen herinneren: samenscholing is verboden."

"Gebruik alsjeblieft je gezond verstand", vraagt de korpschef. "De cijfers zijn momenteel heel slecht. Hoe beter wij de maatregelen naleven, hoe sneller we de situatie kunnen verbeteren. Dus maak er geen koffiekransje van als je de kinderen ophaalt."

De politie zal regelmatig in schoolbuurten patrouilleren, maar rekent er vooral op dat mensen het melden als er zich nog problemen zouden voordoen. "Er zijn 53 scholen in Oostende, we kunnen onmogelijk overal tegelijk zijn. Maar aarzel niet om ons te contacteren als je ziet dat de regels overtreden worden. Dan gaan we zeker optreden en misschien zelfs een proces verbaal opstellen", zegt Caestecker nog.

Meest gelezen