Videospeler inladen...

Rustige eerste nacht met nieuwe avondklok in Brussel

De eerste nacht met de nieuwe avondklok in het Brussels Gewest is rustig verlopen. In de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene gingen 25 mensen op de bon. Alleen wie een werkattest heeft of medische hulp nodig heeft, mag tussen 22u 's avonds en 6u 's ochtends buiten komen in Brussel. 

Afgelopen nacht werden extra politiepatrouilles ingezet in het Brussels Gewest.  Zij moesten toezien of de avondklok gerespecteerd werd. En dat ging onder andere in politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene erg goed, zegt woordvoerder Ilse Van de keere: "Het was al bij al een rustige nacht. Al hebben we wel 25 pv's uitgeschreven voor mensen die niet de straat op mochten. Enkel voor het werk, met attest of voor dringende medische hulp is dat toegelaten. Zoniet krijgen ze meteen een boete. We hebben intussen genoeg benadrukt dat die avondklok is ingegaan."

Waarschuwing

Opvallend, in gemeente Laken, een deel van dezelfde politiezone, kregen overtreders geen boete. Zo getuigt een agent in het radionieuws: "We hebben twee mannen tegengehouden die eigenlijk zonder goeie reden over straat liepen na de avondklok. Maar goed, het is de eerste dag, dus het bleef bij een waarschuwing en we hebben nog eens uitgelegd dat de uren zijn veranderd."

Meest gelezen