HANS PUT

Spectrumcollege Beringen ontvangt leerlingen na de herfstvakantie in een nieuwbouw

Vandaag is op de campus van het Spectrumcollege Beringen een nieuwe blok geopend. Er zal plaats zijn voor 552 leerlingen. De campus is nog maar drie jaar geleden vanuit het centrum verhuisd maar toch was er al opnieuw plaatsgebrek. Intussen zijn er al plannen voor een stille speelplaats. 

Twee jaar geleden kreeg de school subsidies voor deze nieuwbouw in het kader van de capaciteitsprojecten van de Vlaamse overheid. Scholen die met plaatsgebrek kampten konden een aanvraag indienen voor extra subsidies. Het project in Beringen is trouwens het grootste project in Vlaanderen en is ook opvallend snel gerealiseerd.

16 maanden

Amper 16 maanden tijd was er nodig voor de nieuwbouw.  "Het nieuwe complex telt 20 lokalen waarvan 14 klassieke leslokalen, een aantal wetenschapslokalen en een instructielokaal. Spil in dit project zijn de drie open leerplekken waar leerlingen op een alternatieve manier les kunnen volgen. De kelder wordt een multifunctioneel lokaal", zegt Ludo Elsen, coördinerend directeur van Spectrumcollege Beringen.

Stille speelplaats

Hier en daar moeten er nog wat afwerking gebeuren maar op 12 november - na de verlengde herfstvakantie - kunnen er 552 leerlingen terecht. Het Spectrumcollege heeft nog meer plannen om de campus attractiever te maken. Zo zal er nu gewerkt worden aan een stille speelplaats. Dat is een plek waar jongeren die meer nood hebben aan rust of structuur kunnen spelen en ontspannen. Deze stille speelplaats komt naast de beek en het vandaag geopende gebouw. 

Meest gelezen