Belga

Testdorp Spoor Oost verhuist niet en wordt winterklaar gemaakt

Het Antwerpse coronatestdorp blijft dan toch staan op de terreinen van Spoor Oost in Borgerhout. Normaal moest het plaats ruimen voor de wintereditie van de Sinksenfoor maar nu die niet doorgaat, kan het testdorp blijven. Het wordt wel aangepast zodat het personeel tijdens de wintermaanden niet in de kou hoeft te staan.

In TestCovid op Spoor Oost worden sinds 6 augustus coronatesten afgenomen bij mensen zonder symptomen. Een tijd geleden was er sprake van dat het testdorp plaats zou moeten maken voor de Winterfoor, de uitgestelde editie van de Sinksenfoor. Maar nu die is afgelast door de stijgende coronacijfers, kan het testdorp de hele winter blijven staan op Spoor Oost. 

Wintertestdorp

Het testdorp wordt momenteel klaargemaakt voor de winter. "Tot nu toe werkten we met een aantal kleine tentjes, maar nu gaan we naar een grote tent van 50 op 10 meter waar onze medewerkers beschut staan", vertelt schepen Fons Duchateau (N-VA). "De opbouw van het wintertestdorp is volop bezig en van zodra het klaar is, kunnen we de overstap maken."

De werking van het dorp blijft dezelfde. Meer uitleg vind je op deze website.

Meest gelezen