Trein met 30 passagiers gestrand in Kortrijk na geknapte bovenleiding

In Heule in Kortrijk is dinsdagavond de bovenleiding van de spoorweg geknapt, waardoor een dertigtal reizigers van een trein richting Menen en Poperinge meer dan uur vast zat. Niemand raakte gewond.

De trein van Kortrijk naar Menen en Poperinge kwam met een dertigtal passagiers aan boord stil te staan op een overweg aan de Bissegemsestraat. De hulpdiensten kregen iets voor tien uur dinsdagavond een melding binnen van een brandende trein, maar het bleek om een lichtflits te gaan, toen de bovenleiding knapte.

Niemand raakte gewond, maar het duurde nog een tijd vooraleer de passagiers konden worden geëvacueerd. Volgens brandweercommandant Jean-Pierre Demeestere werd er gewacht totdat technici van de NMBS de leidingen konden ontaarden, zodat er geen gevaar was voor elektrocutie. Rond 23 uur kon iedereen de trein verlaten. Een bus stond klaar om de mensen naar hun bestemming te brengen.

Tijdens de nacht wordt er gewerkt aan de hoofdleiding. Spoorwegbeheerder Infrabel hoopt om de lijn tegen de ochtendspits in orde te krijgen en de getroffen trein weg te kunnen slepen. Over de oorzaak van de geknapte hoofdleiding is er nog geen duidelijkheid. 

Meest gelezen