Raadkamer wil verdachte van hoevemoord in Elen opnieuw vrijlaten

De raadkamer van Tongeren heeft beslist om de man van 65 die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw opnieuw vrij te laten. De politie pakte de verdachte vorige week op, na ruim twee jaar onderzoek. Het parket kan nog in beroep gaan tegen de vrijlating.

De moord dateert van 28 augustus 2018. De vrouw van 61 werd dood teruggevonden in haar historische hoeve De Damiaan in Elen, in Dilsen-Stokkem, waar brand was uitgebroken. Aanvankelijk dacht de politie dat de vrouw omgekomen was in de brand maar de autopsie wees uit dat ze al eerder was neergestoken. 

Zoektocht van 2 jaar

De politie zocht twee jaar naar de dader van de hoevemoord en arresteerde vorige week de man van het slachtoffer. Die heeft altijd zijn onschuld staande gehouden. De raadkamer heeft nu beslist om hem opnieuw vrij te laten. Volgens zijn advocaat Bert Partoens klopt het verhaal van de speurders niet. "Ik heb gisteren voor de eerste keer toegang gekregen tot het zeer lijvig dossier en ik ben absoluut niet overtuigd dat mijn cliënt hiervoor moest gearresteerd worden. De beslissing van de raadkamer zegt genoeg".  Het parket kan nog wel in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

Meest gelezen