BELGA

Zangeres Lisa del Bo over oud-burgemeester Marcel Hendrickx: "Hij was een lief en gedreven mens, ook in zijn vriendschap"

Gisteren is Marcel Hendrickx, oud-burgemeester van Turnhout, overleden op 85-jarige leeftijd. Zangeres Lisa del Bo had met hem een speciale vriendschapsband. Ze vertelt erover bij Radio 2 Antwerpen: "Marcel was een van de eersten die mij feliciteerde met "Liefde is een kaartspel". Daarna is de vriendschap gebleven."

Gisteren is in Turnhout oud-burgemeester Marcel Hendrickx overleden op 85-jarige leeftijd. Hij was 13 jaar lang burgemeester en heel populair in Turnhout. Zijn belangrijkste verwezenlijkingen zijn de Turnhoutse Vrij-dagen, een hele zomer lang elke vrijdag gratis optredens op de Grote Markt. Het allereerste optreden was dat van Lisa del Bo. De Vlaamse zangeres nam eerder met haar single "Liefde is een kaartspel" deel aan het Eurovisiesongfestival in Oslo, in 1996. Het lied betekende het begin van haar bijzondere vriendschapsband met Marcel Hendrickx. 

"Ik kende Marcel totaal niet, totdat ik het kaartspel zong bij de preselecties van De Gouden Zeemeermin in 1996", vertelt del Bo bij Radio 2 Antwerpen. "Marcel was een van de eersten die mij feliciteerde in een hele lange fax. Hij wilde het lied samen groter maken, want Turnhout is met het nationaal speelkaartenmuseum de stad van de kaarten." Sindsdien zijn de zangeres en het lied onlosmakelijk verbonden met de stad Turnhout. Lisa del Bo en Marcel Hendrickx werden zo goede vrienden. 

Marcel was een lief en gedreven mens, ook in zijn vriendschap

Zangeres Lisa del Bo

"De vriendschap met Marcel is gebleven. Vorig jaar heeft hij voor mij nog een concert georganiseerd in de kerk van Turnhout, ook daar heeft hij een groot succes van gemaakt." Enkele maanden geleden heeft del Bo nog met Hendrickx gebeld. Hij vertelde haar toen dat hij ongeneeslijk ziek was. "Ik ben geschrokken dat het plots zo snel is gegaan, maar ik zal hem voor altijd heel diep in mijn hart dragen. Ik ben hem heel dankbaar. Hij was een lief en gedreven mens, ook in zijn vriendschap", besluit ze. 

Meest gelezen