Aarschot laat coronamaatregelen vanavond ingaan: "Ik neem nu al mijn verantwoordelijkheid"

De nieuwe coronamaatregelen van de Vlaamse regering gaan pas vrijdag in. Maar burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten (Open VLD) wacht zolang niet en laat die maatregelen vanavond al ingaan. 

In een tweet riep burgemeester Gwendolyn Rutten gisterenavond op om niet te wachten met de maatregelen tot vrijdagavond maar die al te laten ingaan op woensdagavond. Volgens de Vlaamse regering is de tijd  tot vrijdag nodig om iedereen op de hoogte brengen en om iedereen de tijd te geven om zich naar de nieuwe regels te schikken.  Maar Volgens Rutten moet het sneller gaan, iets waarvoor virologen Marc Van Ranst en Erika Vlieghe ook al hadden gepleit. Uiteindelijk voegde Rutten gisterenavond de daad bij het woord met een burgemeestersbesluit. 

Ik kan onmogelijk deze avond nog een optreden van Laïs laten doorgaan met 200 mensen in de zaal 

Gwendolyn Rutten, burgemeester Aarschot (Open VLD)

"Als burgemeester kan ik een besluit nemen om zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Ons zwembad, ons cultureel centrum zal vroeger sluiten, die gaan dicht. Dat betekent ook dat het geplande optreden van Laïs deze avond niet doorgaat, maar ik kan nu geen 200 mensen toelaten in een zaal. Dus alle evenementen worden vanaf vanavond al geschrapt", zegt Rutten.

Oproep

Tegelijkertijd roept Rutten haar collega burgemeesters op om hetzelfde te doen. "En als elke gemeente helpt en in diezelfde richting meewerkt, dan is kort en krachtig en dan hoop ik dat het ook allemaal niet te lang moet duren." Volgens de Vlaamse regering is de tijd tot vrijdag nodig om iedereen op de hoogte brengen en om iedereen de tijd te geven om zich naar de nieuwe regels te schikken. 

Meest gelezen