AfricaMuseum Tervuren nu al dicht door vervroegde coronamaatregelen: "Wat met groepen die tickets hebben voor morgen?"

Het AfricaMuseum in Tervuren is verrast door het plots vroeger ingaan van de Vlaamse coronamaatregelen. Vanmiddag kondigde de Minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), plots aan dat de maatregelen vanaf middernacht al in werking treden in plaats van pas vanaf vrijdagavond. Dat betekent dat ook musea vanavond al de deuren moeten sluiten. "Niet evident als je dat een uur voor sluitingstijd verneemt", vindt de directeur van het AfricaMuseum.

Museumbezoekers

"Ik ben een beetje geschrokken van die beslissing", vertelt directeur Guido Gryseels op Radio 2 Vlaams-Brabant. "We zitten hier met 250 medewerkers, en niet iedereen kan telewerken. Dus het is niet zo eenvoudig. Ik verneem dit nu een uurtje voor dat het museum sluit. En nu moet ik plots maatregelen gaan nemen voor morgen. Ik begrijp wel de dringendheid maar je moet toch tijd krijgen om alles te reorganiseren. Wat doen we met museumbezoekers en groepen die tickets hebben voor morgen en met de gidsen die geboekt zijn? We hebben nu nog een uur om dat allemaal te regelen, dat is niet evident."

Het AfricaMuseum was van plan om tot en met vrijdag open te blijven en zelfs nog een nieuwe tentoonstelling te organiseren. "Onze tentoonstelling zal dus niet opengaan, alles valt in het water. Hopelijk kunnen we eind november opnieuw opengaan en dan weer volop bezoekers ontvangen."

Meest gelezen