Xosé Bouzas / Hans Lucas

Agressieve vrouw zonder mondmasker opgepakt aan schoolpoort Schilde

Aan basisschool Wonderwijzer aan de Kerkelei in Schilde is een moeder opgepakt omdat ze agressief uithaalde naar een agent. Die had er haar herhaaldelijk op gewezen dat ze een mondmasker moest dragen. De vrouw kreeg handboeien om en werd meegenomen naar het politiekantoor.

Een moeder stond te wachten aan de schoolpoort maar droeg geen mondmasker. Een agent wees haar daarop, zonder haar te beboeten. Toen de politie even later opnieuw passeerde aan de school, had de vrouw haar mondmasker weer afgezet. De politie vroeg haar identiteitskaart, maar die weigerde ze te geven. De situatie liep uit de hand.

Situatie werd te onveilig

"De vrouw liep de speelplaats op en wilde nog steeds geen mondmasker dragen", zegt Greet Wouters van de politiezone Voorkempen. "Ze gaf een agent een duw en ging met haar gezicht zonder mondmasker vlakbij het gezicht van de politieman hangen. Omdat de situatie te onveilig werd, heeft de agent haar geboeid".

De vrouw werd naar het politiekantoor gebracht. Ze kreeg een coronaboete van 250 euro en een proces-verbaal voor weerspannigheid. De politie Voorkempen benadrukt dat dit de eerste keer is dat zoiets gebeurt aan een school. De meeste ouders houden zich wél aan de regels.

Meest gelezen