Bij Provinciaal Groendomein De Averegten wappert voor het eerst de milieuvlag Green Flag

De Green Flag Award is een internationale milieuprijs voor parken en domeinen die het menen met duurzaamheid. In onze provincie zijn er zes groene vlaggen uitgedeeld. Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg is een nieuwkomer.

 

Als we een boom omhakken, zeggen we ook wat daar het nut van kan zijn
Els Goyvaerts, directeur

Bij het toekennen van een Green Flag wordt er onder meer rekening gehouden met groenbeheer, klimaatinspanningen, toegankelijkheid en educatie. Het Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg krijgt voor het eerst ook zo'n groene vlag. "We zetten onder meer sterk in op het informeren van onze bezoekers", zegt directeur Els Goyvaerts. "Als we bepaalde maatregelen nemen, zullen we daar goed over communiceren. Mensen zien soms dat er een boom wordt omgehakt maar wij maken ook duidelijk wat daar later de voordelen van zijn. Wat er door de ingreep mogelijk is aan biodiversiteit bijvoorbeeld, zien de bezoekers op dat moment niet." Verder werkt de Averegten onder meer energiezuinig en worden de bezoekers aangespoord om afval goed te sorteren.

In onze provincie krijgen ook het Vrieselhof in Ranst, de Kesselse Heide in Nijlen, het Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne, het Park Vordenstein in Schoten en het Nachtegalenpark in Wilrijk een Green Flag. In totaal wapperen er dit jaar meer dan 2.200 groene vlaggen over de hele wereld.

Meest gelezen