Foto: Johann Donfut

Mannen en vrouwen van brandweer Brussel gaan (deels) uit de kleren voor kalender voor het goede doel

Om de twee jaar brengt de Brusselse brandweer een eigen kalender uit. De mannen en vrouwen van de brandweer gaan dan (gedeeltelijk) uit de kleren  voor het goede doel. Maar voor het eerst zal de kalender alleen maar online verkocht worden. 

Voor het goede doel doen ze al eens wat meer, de brandweermannen en -vrouwen van Brussel. Al was er voor  de man op de cover, Lars Dhooghe  nog wat meer overtuigingskracht nodig om op de foto te gaan staan. 

Ik doe het voor mijn vrouw, zelf wou ik liever niet op de foto

Brandweerman Lars Dhooghe

Lars is nog maar twee jaar in dienst bij de brandweer en lachte het voorstel om voor de lens te gaan staan weg. Maar toen hij het aan zijn vrouw vertelde kon hij geen weg meer terug: "Jij gaat wel meedoen", was haar antwoord. "Als je zoveel tijd en energie in sporten steekt en je ziet er zo uit, dan vind ik dat je dat op zijn minst voor mij moet doen." En zo geschiedde...

Goede doelen

De Brusselse brandweer steunt dit jaar drie goede doelen met de kalender: de vzw Pinocchio die zich inzet voor kinderen met brandwonden, de vzw Red Hose Line, een vereniging die steun biedt  aan brandweermensen die door kanker getroffen worden en de vzw Straatverplegers. 

Coronaveilige verkoop

Door het coronavirus kan de kalender niet meer op markten of evenementen verkocht worden.  Ook zal de brandweer geen huis-aan-huisverkoop doen. Wie de kalender wil kopen kan dat doen via https://brusselsfirefighterscalendar.be/

Foto: Johann Donfut
Foto: Johann Donfut

Meest gelezen