Burgemeester van Voeren maakt filmpje over coronarichtlijnen: “Een video valt meer op dan geschreven info”

Burgemeester van Voeren Joris Gaens (Voerbelangen) heeft samen met een plaatselijke huisdokter een filmpje opgenomen. Daarin wil hij zijn inwoners overtuigen om de coronarichtlijnen te blijven volgen, want de cijfers in Voeren zijn erg hoog en blijven stijgen.  Het filmpje zal verspreid worden via de website en de Facebookpagina. 

In Voeren probeert burgemeester Joris Gaens op een andere manier zijn inwoners te bereiken. Hij heeft samen met de plaatselijke huisdokter een filmpje opgenomen waarin hij mensen aanspoort om de richtlijnen te blijven volgen. “De coronabesmettingen in Voeren blijven stijgen. Al bijna twee procent testte positief”, vertelt burgemeester Gaens. “We willen in het filmpje benadrukken om de coronarichtlijnen te blijven volgen.” Voeren krijgt ook een eigen triagepost. “Zo kunnen de inwoners op een veilige manier en dicht bij huis een test gaan doen.”

Een video valt meer op dan geschreven info, die vaak verloren gaat tussen de rest 

Joris Gaens, burgemeester van Voeren

Het filmpje zal verspreid worden via de website en de Facebookpagina. “Omdat  Voeren een faciliteitengemeente is, zal het in het Nederlands en het Frans zijn”, zegt burgemeester Gaens. “Maar niet iedereen is digitaal beschikbaar en om dat te verhelpen gaan we ook opnieuw huis aan huis ons bericht versturen.” 

Meest gelezen