Visit Hasselt

Groen licht voor fiets- en voetgangersbrug over Hasseltse kanaalkom

De gemeenteraad van Hasselt heeft het licht op groen gezet voor de bouw van de brug over de kanaalkom. De "belevingsbrug" wordt een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers en moet een echte "eyecatcher" worden.

Nu de Groene Boulevard al jaren ingeburgerd is, wil de stad ook de Blauwe Boulevard als begrip lanceren. “De nieuwe brug zal een belangrijke mobiliteitsverbinding tussen de beide oevers van de kanaalkom vormen”, zegt schepen Laurence Libert (Open VLD). “Het wordt een groen kruispunt voor fietsers, voetgangers en andere zachte weggebruikers. In tegenstelling tot de oude brug over de kanaalkom zijn auto's dus niet toegelaten. Het is de bedoeling dat je er ook in alle rust kunt verpozen.”

In 2022 in gebruik

De stad gaat op zoek naar een partner die het ontwerp en de bouw praktisch op elkaar kan afstemmen. “Het spreekt voor zich dat de uitwerking van dit sluitstuk tussen Zuidzicht en Quartier Bleu in het totaalconcept moet passen”, licht Libert toe. We willen eind dit jaar van start gaan, zodat de ontwerpen de hele vergunningsprocedure zo snel mogelijk kunnen doorlopen. De bouwwerken kunnen ten vroegste eind 2021 starten en dan zou de brug in 2022 in gebruik genomen kunnen worden." De brug zal zo'n  2 miljoen euro kosten. 

 

Meest gelezen