AFP or licensors

Halloween in Vlaams-Brabant: coronaproof en griezeliger dan ooit

Halloween zal er dit jaar helemaal anders uitzien door corona. Toch hoef je het griezelige feest niet over te slaan. Integendeel. Met deze ijzingwekkende tips uit Vlaams-Brabant krijgen monsters, vampiers en spoken toch de kans om zich te vertonen. Durf je verder te lezen? 

1) Halloweentocht met Bent Van Looy

In Schoonderbuken, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem kan je dit jaar op speciale Halloweentocht. In je eigen bubbel weliswaar, maar dat maakt het eens zo eng. Tijdens een wandeling van 4 km, kom je langs akelige en duistere plekken. Onderweg staan borden met een QR-code. Als je die met je gsm scant, begint een griezelig verhaal. Je krijgt telkens een nieuw hoofdstuk te horen. En moet ook enge opdrachten uitvoeren. Je gids voor de avond is zanger Bent Van Looy, die alle boodschappen heeft ingesproken. Tot 15 november, met als start het voetbalveld van Schoonderbuken. Deelname is gratis, een dosis durf verplicht. Meer informatie vind je op de website van KWB Schoonderbuken. 

2) Maak je eigen horrorfilm

Op de avond van 31 oktober kan je natuurlijk naar een ouderwetse horrorfilm kijken. Zoals The Adams Family, Ghost Busters, Nightmare on Elmstreet of Psycho. Maar waarom niet je eigen griezelprent maken? Bij atelier Dagdromerij in Wilsele kunnen kinderen hun eigen stop-motion horrorfilm in elkaar steken. Zo verzinnen en knutselen ze eerst een Halloweenmonster, leren ze op eenvoudige manier foto’s trekken met de iPad, en worden die erna achter elkaar gemonteerd. Het resultaat van hun eigen, horror-stopmotion-film staat achteraf op de Facebookpagina van de Dagdromerij. Daar vind je ook alle info om in te schrijven. Wie weet heb jij wel de nieuwste Alfred Hitchcock in huis! 

3) De Grote Griezeltelling

Na de berenjacht waarbij je tijdens de lockdown knuffels kon tellen achter de ramen, is er nu de Grote Griezeltelling. Trek er met je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes op uit en tel hoeveel heksen, spinnen, skeletten, pompoenen en vampiers je tegenkomt in de buurt. Op de website van Gezinssport Vlaanderen vind je leuke Griezeltelkaarten en Halloween-kleurplaten om je te helpen met de zoektocht. Wie trouwens een leuke griezelfoto opstuurt, maakt kans op een sport- en spelpakket ter waarde van 100 euro. Je vindt alle attributen voor de griezelige zoektocht op de website van Gezinssport Vlaanderen.


(Tips gaan verder onder de foto)

Gezinssport Vlaanderen

4) Vergeet je Halloween-mondmasker niet

Trek je toch naar buiten? Vergeet dan niet dat volwassenen een mondmasker moeten dragen. Gelukkig zijn er dit jaar griezelvarianten in overvloed.  Wim Vandenberghe van de Festivalshop in Scherpenheuvel-Zichem geeft alvast inspiratie: "Wij verkopen heel wat mondmaskers met de afdruk van een horrorpersonage. Zo hebben we er van Penny Wise, de clown van de Stephen King-film IT, van Hannibal Lector van Silence of the Lambs en The Joker van Batman. Maar evengoed van een bebloede mond of vampierentanden. Je kan ze ook online bestellen op de website van de carnavalswinkel. 

5) De engste plek ter wereld? Thuis...

Wie echt niet de deur wil uitgaan, kan het ook thuis griezelig maken. Volgens sommigen de engste plek ter wereld... Wat dacht je van een Halloween spooktocht doorheen het huis? Versier de kamers met spinnenrag, donkere doeken, een uitgeholde pompoen mét kaarsje, een vliegende heks en rammelend skelet. Verkleed je allemaal in je favoriete griezelmonster en maak je klaar voor de akeligste Halloweentocht ooit. Verstop snoepjes in alle kamers, doof de lichten en ga met een zaklamp op zoek naar mummiesnoepjes, vampierentanden, chocoladen spookjes, glazuren ogen, winegums van doodshoofdjes of pompoenen spekken. Wedden dat je honger snel voorbij is?  

Wikikids

Meest gelezen